3 Boyutlu Yazıcı Filamenti ile Neler Yapılabilir?

3 Boyutlu Yazıcı Filamenti

3 Boyutlu Yazıcı Nedir?

3 boyutlu yazıcı; sanal ortamda 3 boyutta tasarlanan soyut maddelerin, somut olarak elde edilmesini sağlar. İnsanların tasarladığı ve hayali olarak istediği ürünleri somut olarak elde etmek istemesi ve bunun nasıl yapıldığını merak etmesiyle son zamanlarda kullanımı oldukça artmıştır. Daha çok iş odaklı kullanılan bu yazıcılar, genellikle parça üretmek amacıyla kullanılır.

3 Boyutlu Yazıcı Çeşitleri

3 boyutlu yazıcıların çok fazla türü bulunur. Endüstriyel 3D yazıcılar ve ev tipi 3D yazıcılar olmak üzere kişisel ve kurumsal yazıcılar bulunur. Şimdi en çok tercih edilen 3 boyutlu yazıcıları ayıran sistemlerden ve bu sistemlerin özelliklerinden kısaca bahsedelim:

Stereolithography (SLA) Teknolojisi: Eski bir teknik olsa da pratik olması nedeniyle hala tercih edilmektedir. Malzeme olarak reçine kullanılır ve baskı işlemi lazer ışıkla yapılır.

Digital Light Processing (DLP) Teknolojisi: Baskılar akışkan polimer kullanılarak yapılır. Özel bir projektör ile ışık sağlanır.

Fused Deposition Modelling (FDM) Teknolojisi: 3D boyutlu yazıcılarda en çok tercih edilen sistemdir. Birleştirmeli yığma modeli anlamına gelen FDM teknolojisinde basım işlemi termoplastik malzeme ile x ve y koordinatları kullanılarak basılır.

Selective Laser Sintering (SLS) Teknolojisi: Seçici lazer sinterleme anlamına gelen SLS teknolojisinde basım işlemi lazer kullanılarak yapılır.

SLM (Selective Laser Melting) Teknolojisi: Seçici lazer eritme tekniğinde toz metaller lazer ışığıyla eritilerek baskı yapılır.

Electron Beam Melting (EBM) Teknolojisi: SLM tekniği ile çok benzerdir. Tek fark kullanılan güç kaynağıdır. Bu sistemde güç kaynağı olarak elektron ışınları kullanılır.

Laminated Object Manufacturing (LOM) Teknolojisi: Isı ve basınç yardımıyla hammadde eritilir ve baskı gerçekleştirilir.

3 boyutlu yazıcı filamenti ile ilgili daha fazla bilgi almak için diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz. Porima’da, profesyonel polimer ve malzeme mühendisleri tarafından yüksek kalitede 3D yazıcı filamentleri geliştirilmektedir. Daha fazla bilgi almak ve bizimle iletişime geçmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: 3 Boyutlu Yazıcı Filamenti
Ocak 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR