3D Yazıcı Filament Nedir?

3d yazici filament

3D Yazıcı Filament Ne İşe Yarar?

3D yazıcı filamentler ile yazıcılarda 3 boyutlu cisimler elde edilir. Çeşitlerine göre farklı kullanım alanları bulunur. Biblolardan telefon kılıfına, işlevsel küçük eşyalardan oyun ekipmanına kadar pek çok şey filamentlerle üretilir.

 

 

3D Yazıcı Filament Çeşitleri

3D yazıcı filamentler; esnekliğine, dayanıklılığına ve kullanım alanına göre farklı türlere sahiptirler. En çok kullanılan 3D yazıcı filament çeşitlerini, bu filamentlerin özelliklerini ve nerelerde kullanıldığını maddeler halinde inceleyelim:

PLA Filament: En çok tercih edilen iki filament türünden biridir. Organik olması, piyasada çok bulunması, diğerlerine göre ucuz olması ve kolay bir kullanıma sahip olması çok tercih edilmesinin başlıca nedenlerindendir. Mısır nişastası ve şeker kamışından oluşan bir polimerdir. Hafif esnek ama sert bir yapısı vardır; bu nedenle kolayca kırılabilir. Sağlığa hiçbir zararı olmadığı için mutfak gereçleri ve oyuncaklar gibi eşyaların yapımında kullanılır.

ABS Filament: En çok tercih edilen filamentlerde ikinci sırada yer alır. PLA filamentine kıyasla çok daha iyi mekanik özellikleri olmasına rağmen baskı kolaylığı açısından PLA’nın gerisinde kalmaktadır. Çok dayanıklıdır. Baskı işlemi çok yüksek sıcaklıklarda yapılmaktadır. Arabalar, elektrik ekipmanları ve ev eşyaları gibi birçok alanda kullanılır.

PETG Filament: En çok kullanılan plastik çeşididir. Basımı çok kolaydır, geri dönüşüme kazandırılabilir. Su ve meşrubat şişeleri veya mutfak gereçleri yapımında kullanılır.

3D yazıcı filamentleriyle ilgili daha fazla bilgi almak için diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz. Porima’da, profesyonel polimer ve malzeme mühendisleri tarafından yüksek kalitede 3D yazıcı filamentler geliştirilmektedir. Daha fazla bilgi almak ve bizimle iletişime geçmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: Filament
Ocak 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR