Blog

  • Ocak 28, 2022 Blog Yazıları

    Filamentler, 3 boyutlu yazıcılarda kullanılmak üzere geliştirilmiş termoplastik yapıda olan hammaddelerdir. 3 boyutlu araç gereçleri üretmek amacıyla kullanılırlar. Özellikle son zamanlarda birçok eşya 3 boyutlu yazıcılarla üretilmektedir. Filamentlerin çok sayıda çeşidi bulunur. Bunlar esnekliğe, hangi sıcaklıklarda işlendiğine, nerelerde kullanıldığına, içinde hangi maddelerin bulunduğuna, dayanıklılığına veya kırılganlığına göre değişik isimlerle adlandırılırlar. Bu maddeler ev eşyası yapımından araba yapımına kadar birçok alanda kullanılır.

    filament
  • Ocak 18, 2022 Blog Yazıları

    Günümüzde 3 boyutlu yazıcı filamenti ile 3D yazıcılar kullanarak yapılabilecek ürünlerin skalası çok geniştir. Tıpta, otomotiv sektöründe, tekstilde, mekaniğin tüm alanlarında ve uzay dahil birçok farklı alanda 3 boyutlu yazıcı filamenti ile ürünler geliştirilmektedir. Kısacası 3 boyutlu yazıcı filamenti, hayatımızı kolaylaştırması açısından büyük bir önem teşkil eder. Baskılarda kullanılan 3 boyutlu yazıcılar da filamentlerle aynı önemi taşımaktadır. Peki 3 boyutlu yazıcı nedir, çeşitleri nelerdir? Hemen öğrenelim!

    3 Boyutlu Yazıcı Filamenti
  • Ocak 10, 2022 Blog Yazıları

    3D Yazıcı Filament Nedir?

    3D yazıcı filamentler, 3 boyutlu yazıcılarda parça üretmek için kullanılan maddelerdir. Termoplastik bir yapıya sahip olan bu maddelerin, farklı özelliklerde ve farklı sıcaklıklarda çalışabilen birçok türü bulunur. Başta granül halinde bulunan filamentler, eritilerek ve farklı işlemlerden geçirilerek tel haline getirilir. Plastik tel haline gelen filamentler bir makaraya sarılır ve 3D yazıcıya yerleştirilir. 3D yazıcı filamentler 1.75mm ve 2.85mm olmak üzere iki çapta üretilirler.

    Filament
  • Aralık 27, 2021 Blog Yazıları

    Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza çeşitli yenilikler dahil olmuştur. Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren yeniliklerden biri 3D yazıcılardır. 3D yazıcılar günümüzde tıp, askeri, mühendislik, mimarlık ve sanat gibi pek çok alanda kullanılıyor.

    3D yazıcılar, ürünleri üretmek için filament adı verilen özel bir malzemedir. Filamentler farklı çeşitlere sahiptir. Baktığımızda PLA, ABS ve PETG filamentler en sık kullanılan malzemelerdir. Bu 3 filament arasından ise en çok tercih edilen filament çeşidi ise PLA filamenttir. PLA filamentin diğer filament çeşitlerine göre pek çok farklı avantaja sahiptir.

    Bu yazımızda sizler için PLA Filamenti ile ilgili sağlığa zararlı mıdır, özellikleri nelerdir ve faydaları nelerdir sorularına cevap vereceğiz.

    pla-filament
  • Aralık 13, 2021 Blog Yazıları

    Günümüzde 3D yazıcılar ile pek çok alanda, farklı özelliklerde ürün ya da parça üretimi yapılıyor. 3D yazıcı ile ürün ya da parça üretiminde yazıcının kalitesi ve özellikleri çok önemlidir. Ancak en az 3D yazıcının özellikleri kadar, kullanılacak olan filamentin seçimi de önemlidir.

    3D yazıcı ile parça ya ürün üretirken kullanılacak olan filamentin doğru seçilmemesi olumsuz sonuçlara yol açabilir. Baktığımızda oldukça fazla çeşitte filament vardır. Bu filament seçenekleri arasından doğru seçimi yapabilmek oldukça önemlidir.

    Bu yazımızda sizler için filament alırken neler dikkat edilmeli sorusuna cevap vereceğiz, filamentlerin karşılaştırmasını yapacağız ve kullanım amaçlarına göre filament çeşitlerinden bahsedeceğiz.

    doğru filament seçimi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR