Blog

  • Şubat 14, 2022 Porima Ürünleri

    3D yazıcılar ile ürün elde edebilmek için filament adı verilen bir malzeme kullanılır. Filament, termoplastik bir hammaddedir. 3D yazıcılar ile elde edilen ürünler farklı koşullar altında kullanılabiliyor. Bu yüzden farklı özelliklere sahip filamentler mevcuttur.

    3D yazıcılardan ürün elde elde etmek için kullanılan filament türlerinden biri de PLA Premium Filament olarak bilinir.

    Bu yazımızda sizler için PLA Premium Filament ürünümüzden bahsedeceğiz.

    PLA PREMIUM FİLAMENT
  • Şubat 14, 2022 Porima Ürünleri

    3D yazıcılar; mimari, mühendislik ve askeri gibi pek çok farklı alanda kullanılması için çeşitli parça ya da ürün üretiminde aktif olarak kullanılıyor. 3D yazıcılar, farklı sektörlerde ürün üretebilmek için farklı özelliklere sahip filamentler kullanır. 3D yazıcı filamenti, termoplastik bir hammaddedir.

    3D yazıcılarda kullanılan filament çeşitlerinden biri de PLA Wood Filament’dir. PLA Wood Filament kısaca Wood Filament olarak da bilinir. Porima3D olarak, Wood Filament satışı da yapıyoruz.

    Bu yazımızda sizler için PLA Wood Filament ürünümüzden bahsedeceğiz.

    pla wood
  • Şubat 14, 2022 Porima Ürünleri

    Günümüzde 3D yazıcılar pek çok farklı alanda aktif olarak kullanılıyor. 3D yazıcılar ile elde edilen ürünleri, hayatımızın farklı alanlarında kullanabiliyoruz. 3D yazıcılar ile ürün elde edebilmek için filament adı verilen termoplastik bir hammadde kullanılır.

    3D yazıcılar ile farklı özelliklerde ürün elde edilebilmesinin en büyük nedeni farklı çeşitlerde filamentler bulunmasıdır. 3D yazıcılarda en sık kullanılan filament ise “PLA Filament” olarak bilinir.

    Bu yazımızda sizler için PLA Filament ürünümüzden bahsedeceğiz.

    PLA Filament
  • Şubat 12, 2022 Blog Yazıları

    3 BOYUTLU YAZICI FİLAMENTİ HANGI AMAÇLA KULLANILIR?

    3 boyutlu yazıcılar hayatımıza girdiğinden beri çeşitli özelliklere sahip ürünlerin üretiminde aktif olarak kullanılmaya başlandı. 3 boyutlu yazıcılar ürün elde edebilmek için 3 boyutlu yazıcı filamenti kullanır. Yani 3 boyutlu yazıcı filamenti, 3 boyutlu yazıcı ile somut ürünler elde etmek için kullanılan bir hammaddedir.

    3 boyutlu yazıcının kullanım oranının artmasıyla birlikte 3 boyutlu yazıcı filamenti ile ilgili bazı sorular sık sık sorulmaktadır.

    Bu yazımızda sizler için 3 Boyutlu Yazıcı Filamenti ile ilgili Kullanım Alanlarından, Fiyatlarından ve Çeşitlerinden bahsedeceğiz. Ayrıca 3 Boyutlu Yazıcı Filamenti Nedir? sorusuna cevap vereceğiz.

    3 boyutlu yazici
  • Şubat 04, 2022 Blog Yazıları

    3 boyutlu yazıcılardan 3 boyutlu baskılar elde etmek için kullanılan filamentler, kütle miktarı baz alınarak satılır. Genellikle 0.5, 1 ve 3 kilogram ağırlığında bulunan bu filamentlerin uzunluğu belirtilmez. Çünkü 3 boyutlu yazıcılarda basılmak istenen ürünün kütlesi hesaba alınarak işlem yapılır. Günümüzde bazı 3D yazıcılarda, filamentin ne kadar kaldığına dair uyarı veren sistemler bulunur ama genel olarak yazıcılarda bu sistem bulunmaz. Hal böyle olunca 1kg filamentin kaç metre olduğu çok merak edilir. Peki bir 1kg filament kaç metredir? Bu sorunun cevabını sizler için yanıtladık!

    filament
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR